5 koraka prilikom izrade kuhinje po mjeri

8 Augusta, 2021

Prilikom renoviranja kuhinje opredijelili ste se za unikatan i funkcionalan namještaj s toga je vaš naredni korak posjeta firmi koja se bavi izradom namještaja (kuhinja) po mjeri. Ukoliko idalje ne znate šta tačno želite možete ugovoriti sastanak sa našim timom arhitekata te nakon istog pronaći pravo rješenje za vas. Kako bi cjelokupan proces bio što ugodnije iskustvo u nastavku ćemo vas upoznati sa procesom nastanka kuhinje(a) po mjeri.

1. korak – mjerenje, planiranje kuhinje, skica

Prilikom prvog susreta arhitekta se upoznaje sa željama i potrebama klijenta, nakon čega je potrebno znati mjere prostora u kojem će se nalaziti kuhinja. Tu nailazimo na dvije opcije. Prva opcija je da mjere dostavite vi sami što znači da samostalno izmjerite prostor, a druga opcija je da mi pošaljemo naše stručno osoblje na teren da izvrši mjerenje prostora. Sljedeća stavka prvog koraka je planiranje rasporeda kuhinjskih elemenata pri čemu je od velike važnosti znati raspored električnih i vodovodnih instalacija kao i eventualnu mogućnost premještanja istih. Nakon toga arhitekta pristupa kreiranju skice koja će kasnije služiti kao podloga pri izradi idejnog rješenja. Cjelokupan proces od mjerenja do montaže traje u prosjeku 6 do 8 sedmica.

2. korak – izrada idejnog rješenja

Nakon dogovora sa klijentom arhitekta se bavi izradom idejnog rješenja, koje nakon što bude govoto s ciljem što boljeg predstavljanja klijentu bude prezentovano u 3D programu. Idejno rješenje može podlijegati promjenama sve do onog trenutka kada isto biva proslijeđeno u proizvodnju. U nastavku možete vidjeti primjer potpune promjene idejnog rješenje.

Verzija 1:                                                                                                                    Verzija 2:

      

     

3. korak – proizvodnja

Zahvaljujući tradiciji dužoj od 15 godina i  savremenim tehnologijama u mogućnosti smo vrlo brzo i efikasno naše projekte pustiti u proizvodnju. Naš proizvodni pogon se većinski sastoji od CNC mašina svjetski poznatog proizvođača HOMAG. Više o samom procesu proizvodnje možete pročitati na našem blogu.

4. korak – dostava

Sada ste već jako blizu krajnjem cilju. Iz udobnosti vašeg doma čekate da vaša kuhinja iz snova zablista u vašem stanu! NovaAmbienta vodi računa da su proizvodi sigurno upakovani i smješteni u kamion stignu na vašu adresu u što kraćem mogućem roku.

5. korak – montaža

Uobičajeno montaža kuhinje može biti završena jako brzo, za svega nekoliko dana. Kako je svaka kuhinja unikatna te kao takva priča za sebe montaža u zavisnosti od kompleksnosti projekta može trajati i nešto malo duže.

Svakako stojimo na raspolaganju našim klijentima tokom čitavog procesa i trudimo se odgovoriti na sva njihova pitanja i nedoumice. Svakom projektu pristupamo sa maksimalnom profesionalnošću i kreativnošću stoga se iza svakog projekta ispisana posebna priča.

 

 

 

 

Naše profesionalno osoblje je tu da vam pomogne u dizajnu interijera ili u detaljima dizajna, zavisno od vaših želja, potreba i mogućnosti.

kuhinje sarajevo
traka_1
najbolje kuhinje sarajevo
traka_7
traka_6
traka_5
kuhinje
traka_3