Proizvodni pogon

9 Aprila, 2021

Iza imena NovaAmbienta krije se mnogo više od onoga što je našim klijentima svakodnevno dostupno. Iza vrata proizvodnje, konstantno težimo razvoju i nastojimo unaprijediti proces proizvodnje. Njegujemo tradiciju dugu više od 15 godina što je rezultiralo da danas u proizvodnji imamo uglavnom CNC mašine međusobno uvezane  i spojene direktno sa projektantima koji su u mogućnosti svoje projekte direktno slati na iste. Mašine dalje same prepoznaju operacije koje je potrebno izvesti zbog postojećeg software-a (programa) koji koristimo bez dodatne prerade i filtriranja te je cjelokupan proces brz i efikasan. Mašine su proizvod svjetski poznatog proizvođača HOMAG, čime je zagarantovano ispunjavanje i najzahtjevnijih operacija. Izvršavanju postavljenog zadatka pristupaju sa maksimalnom preciznošću te se na taj način znatno smanjuje šansa za nastanak i najmanjih grešaka. Zbog korištenja kompatibilnog programa odvijanje cjelokupnog procesa od dizajna do izrade podignuto je na enorman nivo efikasnosti i brzine.

U suštini, nabavkom i posjedovanjem CNC mašina poboljšan je kvalitet proizvoda, znatno unaprijeđena brzina procesa proizvodnje, a pojava eventualnih grešaka je svedena na minimum.

Uzimajući u obzir prednosti proizvodnog pogona moguća količina proizvedenih pojedinačnih komada namještaja povećana je čak dva puta u posljednjih pet godina. Na ovaj način je pojednostavljen proces  proizvodnje te smo u mogućnosti smanjiti rok izrade koji bi inače, kada se radi o proizvodnji, bio mnogo duži.

U ovakvom radnom okruženju sigurnost radnika je na visokom nivou jer je prilikom izrade namještaja izbjegnut direktan dodir sa alatima koji bi mogli narušiti sigurnost ili prouzrokovati povredu zaposlenih u proizvodnji.

Kako se brinemo za kvalitet naših proizvoda i sigurnost radnika, tako vodimo računa i o okolišu. Naime, uz pomoć visokokvalitetnih ventilacijskih sistema stvara se idealna atmosfera za očuvanje okoliša uz krajnje minimalno zagađenje zraka. Da nam je očuvanje okoliša važno pokazuju i naši gotovi proizvodi koji su također eco-friendly izrađeni od najkvalitetnijih materijala koji ispunjavaju najzahtjevnije EU eco-standarde.

Zaključuje se da proizvodni pogon NoveAmbiente obuhvata sve što je potrebno u savremenoj industriji namještaja, počevši od obrade mineralnih ploča, modernizovanog procesa lakiranja, furniranja itd. Nastojimo svakog dana biti sve bolji i slijediti najsavremenije tokove u dizajnu i proizvodnji namještaja.

 

Naše profesionalno osoblje je tu da vam pomogne u dizajnu interijera ili u detaljima dizajna, zavisno od vaših želja, potreba i mogućnosti.

kuhinje sarajevo
traka_1
najbolje kuhinje sarajevo
traka_7
traka_6
traka_5
kuhinje
traka_3