Drvni dekor: Kuhinja u skladu s prirodom!

22 Juna, 2021

Često prilikom potpunog renoviranja čitavog stana ili samo jednog njegovog dijela budemo pod stresom iako smo i dizajn i montažu novog namještaja dali u ruke stručnjacima. Preuređenje kuhinje iz temelja svakako predstavlja izazov s obzirom da pravimo dugoročan izbor za mjesto u stanu koje spaja čitavu porodicu. Svakako je bitno da smo od samog početka svjesni naših potreba i mogućnosti jer ćemo shodno tome kreirati našu kuhinju iz snova bez obzira na njene dimenzije. Čak i ako niste sigurni šta tačno želite možete nas kontaktirati, ugovoriti sastanak, te zajedno sa našim timom arhitekata kreirati vašu kuhinju iz snova te doći do idealnog rješenja za vas.

U nastavku vam donosimo još jednu lijepu priču o promjeni interijera tj. o izradi kuhinje po mjeri, gdje je očigledan spoj prirodnog i modernog stila.

Obično ne vodimo dovoljno računa o rasporedu kuhinjskih elemenata i tako ne uspjevamo izvući maksimalan potencijal iz prostora koji je pred nama. Na prvoj slici koja prikazuje zatečeno stanje vidimo neadekvatno iskorišten prostor koji za posljedicu ima nedostatak radne površine i prostora za odlaganje, ostavu i kuhinjske aparate. Kako bi prostor bio optimalno iskorišten najbolje je da kuhinja seže od ćoška do ćoška i da se na taj način iskoristi svaki centimetar prostora , naravno uz postojanje i visećih elemenata. Osim efikasnosti i funkcionalnosti koju nam pruža odgovarajuće iskorišten prostor, on izgleda ljepše i tako kuhinja čini jednu zaokruženu cjelinu.

     

Nastojanjem da svaki dan udahnemo miris prirode poželjno se odlučiti i za materijale  koji svoje korijenje vuku iz prirode ili barem za one inspirisane prirodnim dekorima. Prednost prirodnih materijala je što se mogu koristiti i u kuhinjama malih dimenzija, jer kod takvih kuhinja često nailazimo na različite prepreke, stoga o  idejama za uređenje malih kuhinja možete pročitati na našoj stranici.

Cjelokupan enterijer ispunjavaju hrabro izabrane nijanse tamnijih tonova. Fronte su izrađene od iverala drvnog dekora te čine savršen spoj sa crnom kompakt pločom koja često može predstavljati idealan izbor za površine koje se intezivno koriste poput radne ploče. Zašto? Kompakt ploče su jednostavne za održavanje, otporne na udarce i ogrebotine pri čemu je moderan i elegantan dizajn nezaobilazan.

           

Prije nego vaši snovi zajedno s nama postanu stvarnost nudimo vam 3D prikaz dizajniranog interijera. Nastojimo Vam na najbolji mogući način približiti  izgled vaše buduće kuhinje pružanjem uvida u izgled projekta kako bismo sve nejasnoće i nedoumice rješavali na vrijeme. Na slikama se nalazi prikaz 3D rendera i krajnje realizacije projekta uz minimalno neslaganje.

Ukoliko ste i vi odlučili da vaš životni prostor odiše unikatnošću i kvalitetom i da svaki dio namještaja bude kreiran posebno za vas  možete nas posjetiti, kontaktirati, ali i više o našem radu pogledati na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

 

 

Naše profesionalno osoblje je tu da vam pomogne u dizajnu interijera ili u detaljima dizajna, zavisno od vaših želja, potreba i mogućnosti.

kuhinje sarajevo
traka_1
najbolje kuhinje sarajevo
traka_7
traka_6
traka_5
kuhinje
traka_3