Zašto se odlučiti za kuhinju po mjeri?

10 Augusta, 2021

Odlučili ste da vam je potrebna nova kuhinja ili jednostavno želite zamjeniti staru jer više ne odgovara vašem stilu života. Sami sebi postavljate pitanje da li se odlučiti za izradu kuhinje po mjeri ili jednostavno kupiti već gotovu kuhinju.

Mnogo je  lakše samo otići u prodavnicu namještaja izabrati kuhinju koja vam se najviše dopada, i u narednih nekoliko dana koliko traje sama isporuka i montaža imati kuhinju u vašem domu. Međutim upitno je da li će ta kuhinja dugoročno zadovoljiti vaše potrebe. Kako bismo vam olakšali donošenje ove važne odluke u nastavku vam donosimo nekoliko razloga zašto se odlučiti za izradu kuhinje po mjeri.

 

1. Kuhinja koja se savršeno uklapa u vaš životni prostor – prilikom uređenja interijera najvažnije je imati funkcionalno uređen prostor. Uzimajući u obzir da svi mi imamo različitu definiciju funkcionalnosti  u našem domu koju kreiramo shodno našim svakodnevnim potrebama, prilikom odabira namještaja po mjeri otvara nam se mogućnost da nivo funkcionalnosti i iskorištenosti prostora dovedemo do maksimuma.

     

2. Širok i zanimljiv izbor dekora i materijala – ovdje se ne radi o samom izboru boje kuhinje ili uobičajenih materijala. Ukoliko se odlučite za izradu pločastog namještaja u NovojAmbienti imate priliku birati samo najbolje materijale koji potiču iz EU. Osim toga možete se smjelo ali i vješto uz pomoć naših arhitekata poigrati kombinovanjem različitih boja, dekora i materijala.

 

             

 

“…prilikom odabira namještaja po mjeri otvara nam se mogućnost da nivo funkcionalnosti i iskorištenosti prostora dovedemo do maksimuma.”

 

3. Neograničena sloboda pri planiranju prostora za odlaganje i rasporeda elemenata – prilikom samog planiranja rasporeda elemenata za odlaganje jedino ograničenje predstavlja raspored električnih i vodovodnih instalacija koje čak i u nekim slučajevima nisu prepreka jer ih je moguće premjestiti. Da li će vaš prostor za odlaganje biti otvorenog tipa, sa ili bez visećih elemenata sve to odlučujete upravo vi.

      

 

4. Mehanizme i najsitnije detalje prilagođavate sebi – kada pravimo dugoročne odluke nastojimo se odlučiti za prije svega dobar kvalitet a zatim i za bezvremenski dizajn. Prilikom kreiranje kuhinje u NovojAmbienti birate vrste mehanizama, ublaživača, ladičare, ručkice i još mnogo toga upavo vi, a mi smo tu da zajedno sa vama stvaramo nezaboravne projekte.

 

      

 

5. Kvalitet kuhinje birate vi – s obzirom da prilikom kupovine kuhinje po mjeri ne kupujete već gotov proizvod imate priliku pažljivo izabrati firmu koja svoj namještaj izrađuje od materijala visokog kvaiteta.

 

 

Sada kada ste već upoznati sa prednostima koje sa sobom nosi izrada kuhinje po mjeri, sa samim procesom se možete još više upoznati čitajući naš blog 5 koraka prilikom izrade kuhinje po mjeri.

Kako bi čitav proces izrade kuhinje bio što ljepše iskustvo sa što manje stresa neophodno je naći firmu i arhitektu koji će razumjeti vaše potrebe i shodno tome dizajnirati idealnu kuhinju za vas.

Želimo vam puno sreće u kreiranju Vaše kuhinje iz snova! 🙂

Naše profesionalno osoblje je tu da vam pomogne u dizajnu interijera ili u detaljima dizajna, zavisno od vaših želja, potreba i mogućnosti.

kuhinje sarajevo
traka_1
najbolje kuhinje sarajevo
traka_7
traka_6
traka_5
kuhinje
traka_3